Свят

Lоuis Vuitton купува Tiffany за 16.2 млрд. долара

Славчо Кузмов 26 ноември 2019, 14:12

Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) официално обяви, че ще закупи американската компания Tiffany за 16.2 млрд. долара (14.7 млрд. евро), или 135 долара за акция. През уикенда Wall Street Journal съобщи, че двете страни са във финален етап на преговорите си, а днес вече е ясно, че те са се договорили.

Целта на сделката

LVMH ще добави Tiffany към колекцията си от 75 бранда, сред които Louis Vuitton, Bvlgari и Château d'Yquem (400 годишна френска винарна). Целта на това сливане за европейския гигант е да увеличи портфолиото си от часовници, бижута и скъпоценни камъни, като в същото време увеличи присъствието си на пазари като САЩ и Китай. Сделката се очаква да изведе LVMH на първо място в света по продажби в сектора на луксозните стоки, задминавайки швейцарския си конкурент Cie Financiere Richemont.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK