Свят

Apple с добри резултати през тримесечието въпреки по-слабите продажби на iPhone

Пламена Кацарова 01 ноември 2019, 11:44

Американският технологичен гигант Apple отчете най-доброто четвърто фискално тримесечие в историята си за месеците от юли до септември включително. Производителят на iPhone е реализирал рекордни приходи в размер от 64 млрд. долара за периода. Представянето през трите месеца до октомври отразява общата тенденция при гиганта от Купертино през последната година за свиване на приходите от продажби на iPhone и увеличаване на тези от услуги. С други думи, изглежда стратегията на Apple да подчертае продажбите на хардуер и да заложи повече на абонаментните услуги работи.

Оптимизъм извън iPhone

Приходите в размер на 64 млрд. долара са през четвъртото фискално тримесечие бележат ръст от 2% на годишна база. Печалбата на акция също расте 4% спрямо същия период на предходната година до 3.03 долара. Продажбите извън САЩ са допринесли за 60% от постъпленията.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK