Свят

Fiat Chrysler и Peugeot преговарят за сливане

Йоан Запрянов 31 октомври 2019, 11:49

Fiat Chrysler и PSA, компанията, собственик на Peugeot, официално обявиха, че преговарят за сливане, което може да създаде гигант на стойност 50 млрд. долара. Двете компании излязоха в сряда с отделни изявления, в които признават за преговорите, пише Reuters. Евентуалното сливане на Fiat Chrysler и PSA би довело до компания с по-големи шансове да се справи с технологичните и регулаторните предизвикателства, които стоят пред производителите на автомобили.

Малко преди това Fiat Chrysler водеше разговори с Renault за сливане, което в крайна сметка не се случи. Тогава президентът на Fiat Chrysler Джон Елкан потвърди, че водената от него компания търси и други опции за сливане заради огромните инвестиции, които предстоят на целия сектор: походът към електрифициране, минимални вредни емисии и автономни коли.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK