Свят

Philip Morris International и Altria се отказаха от сливане

Капитал 27 септември 2019, 12:28

Международните гиганти в производството на цигари Philip Morris International и Altria се отказаха от разговорите за сливане, които щяха да създадат пазарен гигант за 200 млрд. долара, пише Financial Times.

Поводът

Причината се крие в друга компания, много по-малка от двете, но свързана с Altria: производителят на ароматизирани електронни цигари Juul Labs. Juul стана жертва на регулаторите в САЩ заради неясната тежест на вредите от този вид електронни цигари, както и маркетингови кампании, насочени към тийнейджъри.


Проблемът в случая е, че Altria е собственик на 35% от Juul Labs. Компанията закупи дела срещу 12.8 млрд. долара през декември 2018 г. Сега Juul Labs се опитва да смекчи натиска чрез смяната на изпълнителния си директор, промяна на маркетинговите си стратегии, но Philip Morris International се е отказала от потенциалната сделка с Altria, защото очаква допълнително развитие на проблемите на Juul, които да се отразят негативно на всички замесени.

Целият текст е тук


Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK