Свят

Zara се дистанцира от протестите в Хонконг

Капитал 04 септември 2019, 10:53

Испанската търговска верига Zara подкрепи суверенитета на Китай над финансовия център Хонконг, където от няколко месеца има масови протести. Компанията, която е част от групата Inditex на испанския милиардер Амансио Ортега, публикува изявление в китайските социални медии с цел да се дистанцира от протестите. Веригата прибегна до това решение, след като местният вестник Ming Pao попита в заглавие дали затварянето на четири магазина на компанията в Хонконг вчера е било в подкрепа на протеста на студентите. Темата беше широко коментирана в социалните мрежи в континентален Китай.

Подкрепа за Пекин

Zara заяви, че подкрепя политиката "една държава, две системи", според която Китай управлява Хонконг, и не подкрепя стачки. Засега не е ясно защо веригата затвори четирите магазина в Хонконг вчера, както съобщава изданието, макар че те често не работят, когато наблизо има протести.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK