Свят

Apple се представи над очакванията въпреки спада в продажбите на iPhone

Анина Сантова 01 август 2019, 16:09

Американският технологичен гигант Apple се представи над оценките на анализаторите за третото фискално тримесечие. Това изненада приятно инвеститорите в момент, в който продажбите на най-известния продукт на компанията - iPhone, все повече намаляват. Тя остава с оптимистична нагласа за резултатите си до края на годината, като разчита на силен интерес към новите си услуги за видеострийминг, гейминг и кредитни карти, които пуска през септември.

Какво говорят резултатите

Компанията отчете приходи на стойност 53.8 млрд. долара за тримесечието до края на юни, съобщава Financial Times. Това бележи ръст от 1% спрямо нивата през 2018 г. и е над прогнозата на анализаторите на Refinitiv за 53.4 млрд. долара. Печалбата на акция е паднала със 7% в сравнение с миналата година, достигайки 2.18 долара, но все пак остава над очакванията за 2.10 долара. Нетните приходи са се понижили с 10% до 10 млрд. долара.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK