Свят

Американската FDA: Химикалите от слънцезащитните продукти проникват в кръвта

Анина Сантова 30 юли 2019, 10:00

Лято е. Слънцето е силно и затова пазим кожата си от вредните UV лъчи. За целта разполагаме с различни варианти, които ни идват на помощ - лосиони, спрейове, кремове, както и с богат избор от марки, които ги предлагат. Не се знае обаче доколко те са безопасни за кожата, нито какъв е ефектът от ползването им само при сезонна или всекидневна употреба. Затова Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) е решила да намери отговор на въпроса дали употребата на слънцезащитни продукти не води и до вреди, съобщава Wired.

Това е важно, защото ако химикалите в тях попият в кожата и започнат да циркулират в кръвта, е възможно да възникнат проблеми. Според FDA както някои лекарства без рецепта, така и този вид продукти трябва да се изследват, за да е сигурно, че няма да повлияят на хормоните на потребителите и на тяхната репродуктивна система. Освен това трябва да се докаже, че не са причинители на рак.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK