Свят

Американски компании заобикалят ембаргото срещу Huawei

Светлана Митрова 27 юни 2019, 10:53

Американските технологични компании подновяват продажбите на определени продукти на китайската компания Huawei, въпреки че тя беше включена в черния списък на Белия дом. Администрацията на президента Доналд Тръмп заяви, че китайската компания помага на Пекин в шпионажа, и я определи като заплаха за сигурността, но Huawei отрича тези обвинения.

Компаниите са стигнали до заключението, че има законни начини търговските им отношения с азиатския производител да продължат, съобщава Bloomberg.

Други компании в САЩ пък се опитват да си намалят разходите в резултат на по-високите мита за китайски внос и наемат консултанти, които да им помогнат в тази дейност, без да се налага да преместват производството си в други държави, пише Financial Times.

Вратички на помощ

Micron Technology, който е най-големият производител на чипове за памет в САЩ, обяви вчера, че отново е започнал да доставя някои компоненти на Huawei, след като юристи са проучили ограниченията за износ.
Intel, най-големият производител на микропроцесори, също поднови продажбата на части на Huawei, твърди източник на агенцията, запознат с въпроса.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK