Свят

Веригата на Джейми Оливър е пред фалит

Анина Сантова 23 май 2019, 12:31

Веригата ресторанти на известния британски готвач Джейми Оливър е пред фалит, съобщава BBC. Заради затварянето на 25 ресторанта работата си ще загубят над 1000 души. Веригата вече се управлява от синдици.

Преди две години бизнесът на Оливър избегна същата съдба на косъм, като тогава бяха затворени голям брой заведения, работещи на загуба. Сега 22 от ресторантите вече са затворени. Двата италиански ресторанта от веригата, както и заведението на летище Gatwick в Лондон ще продължат да оперират в краткосрочен план.

Щетите

Оливър, който инвестира в бизнеса общо 4 млн. лири тази година, изрази съжалението си за случилото се. "Разбирам колко трудно е това за всички", заяви той.

"Наскоро групата предприе действия за осигуряването на допълнителни инвестиции в бизнеса, като от началото на 2019 г. Джейми Оливър е внесъл допълнителни средства в размер на 4 млн. паунда. Въпреки това, с оглед на малкия шанс за намирането на подходяща дългосрочна инвестиция и на неблагоприятната търговска среда, мениджмънтът на компанията реши да пристъпи към процедура по несъстоятелност", се посочва в изявление на синдиците.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK