С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
  • Начало
  • Новини
  • Свят
  • Uber понижава таксите за доставка на храни, за да изпревари конкурентите

Uber понижава таксите за доставка на храни, за да изпревари конкурентите

Автор: Анина Сантова 25 февруари 2019

Компанията ще започне да предлага на ресторантите възможност за собствени доставки в Ирландия и Великобритания

Reuters

Американската компания за споделено пътуване Uber ще намали таксите за доставка на храни във Великобритания и Ирландия. Освен това ще позволи на ресторантите да използват приложението ѝ, но в същото време да извършват собствени доставки. Това съобщава Financial Times, като припомня, че целта на Uber е да изпревари най-големите си конкуренти извън пазара в САЩ - Just Eat и Deliveroo.

Още възможности

Отделът за доставка на храни Uber Eats ще намали таксите за ресторантите до 30% от стойността на поръчката, докато сегашната максимална такса беше 35%. Освен това компанията ще позволи на ресторантите в Ирландия, Холандия и Великобритания възможността да доставят сами поръчките си, като в същото време са изброени като опции в приложението Uber Eats.

Това е "първата крачка" към бъдещо разрастване в световен мащаб, твърди Родриго Аревало, управителят на Uber Eats за Европа, Близкия изток и Африка.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София