Свят

Glencore и Vitol ще наддават за 50.1% от Hellenic Petroleum

Деян Димитров 23 януари 2019, 10:00

Два международни консорциума стигат до финала на процедурата на гръцката приватизационна агенция за продажбата на 50.1% от Hellenic Petroleum. Glencore и Carlyle Group ще наддават срещу Vitol и Sonatrach, съобщава Financial Times. Очаква се сделката да донесе над 1 млрд. евро на държавата.

Кандидатите

Glencore и Vitol очаквано преминават към последната фаза от търга за гръцката Hellenic Petroleum, след като бяха най-вероятните кандидати още през миналия октомври. Офертите се очакваха още през ноември, но бяха отложени до януари поради неразбирателство за официалния статут на Hellenic Petroleum. Гръцката държава притежава 35.5% в компанията, а частната Paneuropean Oil - 45.5%. Поради тази причина държавният регулатор обмисляше да третира сделката като частна, а не приватизационна, но тези намерения отпаднаха в края на ноември.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK