Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Pfizer обмисля да продаде бизнеса си за продукти за грижа за здравето

Автор: Цветан Кръстев 11 октомври 2017

Решението е част от стратегията на фармацевтичната компания

Американската фармацевтична компания Pfizer обмисля възможността да продаде бизнеса си за продукти за грижа за здравето, съобщава Financial Times.

Решението на Pfizer

От фармацевтичната компания обявиха, че се стремят да се разделят с бизнеса си напълно или частично чрез продажба, сливане или друг вид транзакция. Подразделението на Pfizer произвежда популярни продукти като мултивитамините Centrum, балсама за устни ChapStick и болкоуспокояващото Advil. Брандовете Centrum и Advil са в топ 10 на най-продаваните продукти на американската група. Изпълнителният директор на Pfizer Йън Ред заяви, че звеното е било лидер по продажби на продукти, за които не се изисква лекарска рецепта. Звеното отчете приходи от 3.4 млрд. долара за 2016 г., а експерти в индустрията го оценяват на около 14 млрд. долара. През последните месеци Ред убеждаваше инвеститорите, че стойността на дивизията ще се увеличи, ако се отдели от Pfizer.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София