Свят

Nestle затваря един от заводите си за козметични продукти в Швейцария

Цветан Кръстев 06 септември 2017, 10:00

Най-голямата компания за храни в света - Nestle, затваря един от заводите си за производство на козметични продукти в швейцарския град Егеркинген, съобщава Reuters. В него са заети 190 работници, които произвеждат слънцезащитните кремове Daylong и продукти за грижа за кожата. Причина за решението е забавяне на бизнеса, който преди беше един от изгряващите звезди на групата.

Очаквания и резултати

Nestle придоби изцяло компанията за производство на дерматологични продукти Galderma от L’Оreal през 2014 г. Преди това групата притежаваше 50% от акциите. Швейцарската компания взе решение да развива и бизнес за козметични продукти, тъй като основният й хранителен бизнес отчита противоречиви резултати в последните години. Анализаторът от швейцарската банка Kantolbank Патрик Швендиман е пресметнал, че приходите от продажбите от козметичния бизнес на Nestle за миналата година са на стойност 2.3 млрд. швейцарски франка при 2.2 млрд. година по-рано. Комбинираните приходи на подразделението й за грижа на кожата - Nestle Health Science, са били 9.5% от общите постъпления 2016 г. Година по-рано те са били 12.5%. Швендиман заяви, че този бизнес на Nestle е все още в период на разрастване, но финансовите резултати са разочароващи.

Проблемите

От Nestle oбявиха, че разходите около производството в завода в Егеркинген са се повишавали, а самият завод не е функционирал на пълни обороти.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK