Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Amazon стъпва на пазара на търговия с храни в Индия

Автор: Илиян Дочев 13 юли 2017

Компанията получи разрешение за тази дейност от правителството

Индия разреши на Amazon да търгува с хранителни стоки в страната, съобщава Reuters. От данни на агенцията става ясно, че онлайн компанията ще има правото да складира и продава всякакъв вид храна на територията на страната, което ще разшири бизнеса й на пазар с огромен икономически потенциал, който се отличава с протекционистки мерки към чуждестранни компании. Компанията на Джеф Безос ще инвестира 500 млн. долара в хранителния сектор в добавка към вложенията от 5 млрд., които досега е направила в страната.

Ново начало

Допускането на Amazon в един от най-затворените отрасли на Индия слага началото на нова политика на страната, която е в противовес с досегашната на протекционизъм. Години наред причини от типа на високи вносни мита и задължаване вносителите на хранителни продукти да минават одобрение от органите за безопасност ограничаваха отрасъла в рамките на местното производство. Поради строгите протекционистки мерки редица компании от ранга на Walmart неуспешно се опитваха да навлязат на индийския пазар.

Досега участието на компанията на Джеф Безос в отрасъла се ограничаваше до Amazon Pantry и Amazon Now. Първото приложение осигурява платформа, в която други продавачи предлагат продуктите си, докато второто се занимава с доставка на храна от индийски компании с договор към Amazon.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София