Свят

Alibaba изненада приятно с прогнозата си за 49% ръст на годишните приходи

Йоан Запрянов 12 юни 2017, 10:10

Китайският интернет гигант Alibaba очаква приходите му за приключилата през март финансова година, да са нараснали с 45 до 49%, пише Financial Times. Прогнозата на мениджмънта изненада приятно инвеститорите. Анализаторите очакваха растежът да бъде около 35% - далеч от очакванията на Alibaba. Средните прогнози в допитване на Bloomberg показваха приходи от 31 млрд. долара в края на финансовата годината през март, докато Аlibaba смята, че е успяла да направи продажби за 34.3 млрд. долара.

Прогнозите за растеж за пореден път подчертават високите темпове, с които се развива компанията на Джак Ма, който вече е най-богатият човек в Китай. Групата, която се занимава основно с електронна търговия, но навлиза бързо и на разнообразни други пазари като филмовата индустрия и облачните услуги, създава своя собствена екосистема. Наред с Baidu и Tencent Alibaba се превръща в огромна част от икономиката на Китай.

Високи темпове

През май Alibaba обяви най-големия ръст на приходите си на тримесечна база, откакто дава публично финансова информация след излизането си на борсата през 2014 г. Изненадващото в случая не е, че Alibaba расте, а с какви темпове го прави. Според финансовия директор Маги Лу, която представи данните пред инвеститорите, няма причина Alibaba да не оправдае очакванията за растеж.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK