Свят

Lavazza планира придобивания в опит да консолидира индустрията

Кирил Кирчев 18 май 2017, 11:26

Най-голямата италианска група за производство и търговия с кафе по продажби – Lavazza, може да вложи до 2 млрд. евро в придобивания, за да продължи с глобалните си амбиции бързо да консолидира индустрията, доминирана от швейцарската Nestle и JAB, съобщава Financial Times.

Целта е растеж

"Ако искаме да бъдем независими в този голям консолидационен процес, има само една възможност – да растем. Или продаваш, или растеш, няма друга алтернатива." Това заяви главният изпълнителен директор на семейната компания Антонио Баравале. Lavazza проучва потенциални придобивания, докато в същото време компанията инвестира в увеличението на продажбите, казва той.

Базираната в Торино компания, основана през 1895 г. от Луиджи Лаваца, е третата по големина компания в света за производство и търговия с кафе според продажбите на дребно. Издигането на пазара е постигнато след серия от придобивания, включително в Дания и Франция, показват данните на Euromonitor. С едва 3% от глобалния пазар обаче италианската компания е далеч след Nestle и JAB, които заедно контролират повече от една трета от него, показват още данните на Euromonitor.

"През следващата година ще можем да потърсим други възможности", казва Баравале и добавя, че целта на групата е да постигне приходи от 2.2 млрд. евро през 2020 г. именно чрез придобивания.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK