Свят

Тръмп обеща да бъде най-големият създател на нови работни места, създаден някога от Бог

Регал 12 януари 2017, 08:26

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп, който встъпва в длъжност на 20 януари, заяви на първата си пресконференция след изборите, че ще бъде "най-големият създател на нови работни места, създаден някога от Бог", съобщи БТА като се позова на информация от световните агенции.

Пресконференцията е била в нюйоркската централа на Тръмп на Пето авеню в Тръмп тауър.

Тръмп приветствал плановете на Fiat Chrysler да прибави 2000 нови работни места в Мичиган и Охайо и е отбелязал, че Fiat няма да строи завод за 1.6 милиарда долара в Мексико, а вместо това ще инвестира в съществуващо предприятие в Мичиган и ще прибави 700 нови позиции.

Тръмп е посочил, че ще последват нови съобщения за съдаване на работни места. "Надявам се, че General Motors ще последва" този пример, е допълнил той.

Новоизбраният президент е прибавил, че иска да върне в Съединените щати прехвърлените в чужбина дейности на фармацевтичния сектор.

На пресконференцията Доналд Тръмп е уверил, че вече е отстъпил контрола над своите предприятия на двамата си синове Ерик и Доналд Тръмп за периода на мандата му, обещавайки, че така ще бъдат избегнати конфликти на интереси с президентските му функции.

Дъщеря му Иванка също ще скъса връзките с икономическата империя Тръмп.

Пред журналистите Тръмп е посочил купчина документи на масата и е казал, че е подписал прехвърлянето на целия контрол на синовете си, отбелязва ДПА.

Новоизбраният президент е съобщил, че този уикенд е отхвърлил предложение за 2 милиарда долара за проект в Дубай.

Адвокат на компанията Trump Organization, пожелал анонимност, е заявил че бизнесът на Тръмп ще продължи в Съединените щати, макар и не в чужбина, докато е президент, и че той ще отстъпи контрола над компанията.

Тръмп ще постави бизнес активите си в доверителен фонд и ще направи стъпки да се изолира от компанията си, каза адвокатът пред журналисти преди пресконференцията.

Това, изглежда, противоречи с предишно обещание на Тръмп, който увери в Туитър миналия месец, че няма да прави нови сделки, докато изпълнява президентската длъжност, отбелязва АП.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK