Свят

Супермаркети в Германия глобени за бирен картел

Регал 09 май 2016, 16:21

Няколко вериги супермаркети в Германия са глобени с общо 90.5 милиона евро за фиксиране на потребителските цени на бирата и други продукти. Това съобщи Федералната картелна служба, цитирана от ДПА и БТА.

Водещите в страната вериги Edeka, Metro и Netto са наказани, след като властите са установили, че са били в заговор с пивоварния гигант Anheuser Busch за цената на бирите Beck's, Franziskaner и Hasseroeder.

Anheuser Busch и германската група за търговия на дребно Rewe са изключени от глобите, тъй като са изиграли съществена роля в разследването на регулатора.

Властите за защита на конкуренцията са глобили и дискаунтъра Lidl за фиксиране на цените на желираните бонбони Haribo, както и веригата дрогерии Rossmann - за незаконни споразумения за цените на кафето, допълва ДПА.

Всички компании са приели глобите, без Rossmann, която е подала жалба.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK