Свят

Магазин за стоки без опаковка отвориха във Франция

greentech.bg 26 февруари 2015, 16:38

Алис Бигорн e работила в областта на маркетинга, докато не прочела една книга, която променила живота й. "Нулеви отпадъци" на Bea Джонсън вдъхновила Бигорн да отвори магазин за хранителни стоки без отпадъци. Той е наречен "Ден за ден" и се намира в Лил, Северна Франция, пише GreenTech.bg.

"Ден след ден" има тази мисия - да направи пазаруването на хранителни продукти по-щадящо за природата - възхитителна промяна в манталитета, от която се нуждаят хората по целия свят.
В "Ден на ден" няма опаковки. Всички 450 продукта се продават в насипно състояние.

Човек трябва да си носи свои собствени контейнери или да използвате такива, които са "любезно предоставени от други клиенти", според уебсайта на магазина. Това помага както на планетата, така и на портфейла, тъй като ние често плащаме солено за опаковмите - даже понякога без да го осъзнаваме.

Още

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK