Свят

Разследват "Прада" за данъчни измами

Стандарт 20 октомври 2014, 12:55

Италианските власти започнаха разследване на личните финанси на двамата шефове на модната къща "Прада" Миучия Прада Бианки и Патрицио Бертели. Това е поредната проверка за укриване на данъци в сектора, за което вече бяха осъдени Доменико Долче и Стефано Габана. "Прада", която сега е на мушката на властите, е собственик и на брандове като Miu Miu и Car Shoe.

Разследването на "Прада" е поредното в модния сектор в Италия. Под ударите на данъчното законодателство вече попаднаха "Булгари" и "Долче и Габана". През март 2013 г. италианската полиция конфискува активи за 46 млн. евро от високопоставени мениджъри на "Булгари", обвинени в укриване на данъци. В началото на 2014 г. основателите на модната къща "Долче и Габана" Доменико Долче и Стефано Габана бяха осъдени на по 18 месеца затвор за укриване на данъци за 40 млн. евро. Италианските данъчни насочиха вниманието си към "Прада" още през 2013 г. През декември 2013 г. компанията бе принудена да се споразумее с тях и да върне в Италия регистрацията си от Люксембург. Според източници на в. "Файненшъл таймс" Бертели и Прада са изплатили 400 млн. евро данъчни задължения. Но явно сметките не са разчистени докрай.

Още

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK