Регистрация

Разследват "Прада" за данъчни измами

Автор: Стандарт 20 октомври 2014 , 21 коментара

Италианските власти започнаха разследване на личните финанси на двамата шефове на модната къща "Прада" Миучия Прада Бианки и Патрицио Бертели. Това е поредната проверка за укриване на данъци в сектора, за което вече бяха осъдени Доменико Долче и Стефано Габана. "Прада", която сега е на мушката на властите, е собственик и на брандове като Miu Miu и Car Shoe.

Разследването на "Прада" е поредното в модния сектор в Италия. Под ударите на данъчното законодателство вече попаднаха "Булгари" и "Долче и Габана". През март 2013 г. италианската полиция конфискува активи за 46 млн. евро от високопоставени мениджъри на "Булгари", обвинени в укриване на данъци. В началото на 2014 г. основателите на модната къща "Долче и Габана" Доменико Долче и Стефано Габана бяха осъдени на по 18 месеца затвор за укриване на данъци за 40 млн. евро. Италианските данъчни насочиха вниманието си към "Прада" още през 2013 г. През декември 2013 г. компанията бе принудена да се споразумее с тях и да върне в Италия регистрацията си от Люксембург. Според източници на в. "Файненшъл таймс" Бертели и Прада са изплатили 400 млн. евро данъчни задължения. Но явно сметките не са разчистени докрай.

Още

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Интервю | Аксиния Баева: Кражбите в магазините скачат за година с 20-30% Държавата бездейства, а бизнесът трупа загуби, казва зам.-председателят на Българската ритейл асоциация и изпълнителен директор на "Спорт депо", пред "Капитал"