С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

DeLonghi е купила бившия завод на Nokia в Румъния

Автор: capital.bg 26 януари 2012

Италианската компания за домакински уреди DeLonghi е купила закритата фабрика на технологичния гигант Nokia в Румъния, съобщи БТА, като цитира румънския сайт "Зиаре". Фабриката в с. Жуку, окръг Клуж, беше затворена миналата година, като част от план за намаляване на разходите на финландската технологична компания. Тя работи едва две години след откриването си през 2008 г., когато Nokia премести там производството си от германския град Бохум.

Производителят на телефони и DeLonghi са обявили подписването на договор за придобиване на собственост, но условията по него не са обявени. Председателят на окръжния съд в Клуж Алин Тисе е съобщил, че италианската компания ще започне производство още тази година. По думите му в момента се водят преговори с друг голям инвеститор за откриване на нова фабрика в района.

Все още не е ясно колко работни места ще открие DeLonghi и какво точно ще е производството. От фабриката на Nokia бяха съкратени 2200 души, с което финландската компания реализира по-голяма част от планираните 3500 съкращения.

Източна Европа става все по-важен пазар за италианския производител на техника, показва отчетът му към септември миналата година. За деветмесечието приходите от този регион са били близо 120 млн. евро, с 15% ръст спрямо същия период на предишната година. Това представлява над 10% от общите приходи на компанията, като старите й традиционни пазари като Италия, Великобритания и останалата част от Западна Европа са донесли 731 млн. евро приходи, с 10% ръст за година.

Италианската компания приключва миналата година с 1.8 млрд. евро общи приходи, с близо 11% ръст спрямо 2010 г., показват предварителните данни.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Категорията на шоколада в България има перспектива за развитие Средната му консумация е все още под средната за Европа
Най-търсени в OLX през декември са PlayStation 4, iPhone X и маратонки Nike Играчки и сувенири ще подарят за Коледа 74% от потребителите на платформата за обяви