Събития

"Кауфланд България", "Лигна груп" и "Лидл България" взеха наградите на германската икономика

Мара Георгиева 29 януари 2020, 10:32

Германско-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди за шестнадесети пореден път фирми, допринесли за развитието на българско-германските икономически отношения през изминалата година. Номинирани са 27 компании в четири категории, като членството в камарата не е условие за участие.

Наградата в категория "Голямо предприятие" спечели "Кауфланд България". През 2019 г. компанията откри във Велико Търново 59-ия си магазин в страната, в който инвестира 25 млн. лв. и отвори нови 100 работни места. Освен това веригата инвестира близо 67 млн. лв. в разширяване на логистичния си център в с. Стряма. Преди седмица във Варна заработи поредният нов хипермаркет "Куфланд", който е пети за града и в който са инвестирани 33 млн. лева. Компанията притежава собствен IT HUB, който през 2019 г. разшири дейността си и откри втори офис в страната с планове за удвояване на екипа.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK