С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Пореден опит да се ограничат имитиращите продукти на сиренето

Автор: Мара Георгиева 30 септември 2020

С промени в наредбата този път ще се регламентира съдържанието на вода и други вещества в продукта

Фотограф: Юлия Лазарова

Сухото вещество и маслеността в сиренето не може да са по-малко от 40%. Суровото мляко в млечните продукти трябва да е не по-малко от 80% от вложените суровини. Допуска се най-много 20% добавено сухо мляко, концентрирано мляко или млечен протеин. Това са изисквания, прецизирани в проект на поредна Наредба за специфичните изисквания към млечните продукти, публикувана на сайта на земеделското министерство за обществено обсъждане. С новите промени повече продукти, които в момента се водят "сирене", трябва да попаднат в графата "имитиращ продукт".

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: Въпреки коронакризата пазарът на сладолед нарасна Националният бизнес мениджър на сладоледената дивизия в България на "Юниливър Южно-Централна Европа" пред "Капитал
Почти половината активни в интернет българи пазаруват онлайн Близо 80% предпочитат да плащат лично при доставката, показва проучване на "Нилсен адмосфер България"