С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Горивата в България: 40 стотинки надолу, КЗК пак респектира веригите

Автор: Калина Горанова 22 април 2020

Регулаторът за пореден път ще проверява веригите бензиностанции, този път по сигнал на прокуратурата

Фотограф: Георги Кожухаров

Комисията за защита на конкуренцията образува поредното производство за установяване на евентуално извършени нарушения от страна на повечето големи играчи на пазара на горива на едро и дребно.

Списъкът включва "Лукойл Нефтохим Бургас", "Лукойл България", търговците на едро "Сакса", и "Инса ойл", "Ромпетрол България", "Еко България", "Шел България", "ОМВ България", "НИС Петрол", "Петрол" и "Трейднет Варна", на майката на депутата Веселин Марешки.

Поредното производство на антимонополната комисия в сферата на горивата идва след сигнал от края на март на Върховна административна прокуратура относно "несъответствието между значителния спад в цената на суровия петрол в световен мащаб (с 47,4% според Агенция "Митници") през месец март и намаляването на цените на дребно на автомобилните горива в страната (с около 11%) в същия период.

Съобщението на КЗК явно не е стреснало петролния сектор. Съобщението на КЗК е от 16 април. Средната цена към онзи момент е 1.81 лв. за бензин и 1.88 лв. за дизел, каквато е и цената от 7-8 дни преди това, показват данните на сайта Fuelo. Пет дни след съобщението на КЗК на пазара няма промени. Средната цена днес все така е 1.81 лв. за А95 и 1.88 лв. за дизел.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.