С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Депутатите смекчиха изискванията за търговците на горива

Автор: Румяна Гочева 23 януари 2020

Промените в Закона за нефта и нефтопродуктите влизат в сила от 25 януари

Фотограф: Георги Кожухаров

След серия от протести на малките търговци на горива Народното събрание гласува на второ четене промените в Закона за нефта и нефтопродуктите.

С новите текстове се смекчават приетите в началото на миналата година финансови и други изисквания за фирмите, които се занимават с търговия, съхранение и превоз на горива. Тогава промените предизвикаха недоволство и серия от протести от страна на малки търговци, които ги определиха като лобистки и в полза на големите играчи.

Последно 20

Новите разпоредби предвиждат минималният капитал за фирмите за търговия на едро да зависи от размера на бизнеса им. Например - за годишни нетни приходи до 5 млн. лв. търговците на едро трябва да имат дълготрайни активи или внесен капитал в размер на 50 хил. лева. А за приходи до 10 млн. лв. капиталът или обезпечението трябва да е 100 хил. лева. В момента търговците на горива на едро трябва да имат поне 1 млн. лв. капитал.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Пазар за над 150 милиона лева Продажбите на храни за домашни любимци са с двуцифрен ръст през последните години
Алекс Брату: Планираме да имаме 50 магазина на JYSK в България Мениджърът на датската мебелна верига за Румъния и България пред "Капитал"