Регулации

КЗК разреши на "Максима България" да наеме обектите на пловдивската верига "Триумф"

Мара Георгиева 29 октомври 2019, 11:53

"Максима България" (собственик на веригата "Т маркет") може да наеме дългосрочно 11 търговски обекта от пловдивската верига "Триумф", тъй като сделката не представлява концентрация и няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение. Това отсъди Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), след като през август компанията поиска от антимонополния орган да се произнесе по сделката.

Без контрол върху наемодателите

"Максима България" ще наеме за дълъг срок търговски обекти, чиито активи са притежание на три дружества: "Маркоци" ЕООД, "Ваничи 2008" ЕООД и "Топ Тенис" ЕООД, които управляват магазините "Триумф". В договорите е предвидена възможност за преждевременно прекратяване. В тях не се предвиждат каквито и да било права за "Максима България", които да осигуряват възможност за контрол върху управлението на фирмите наемодатели, показва проверката на комисията.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK