Регулации

Петролният бранш очаква разделение на регистрирани и нерегистрирани търговци

Калина Горанова 16 октомври 2019, 10:42

Разделение на регистрирани и на нерегистрирани търговци ще се получи в сектор горива. Това очакват големите компании, членове на Българската петролна и газова асоциация, след като на 9 октомври депутатите гласуваха срокът за регистрация на търговците на горива, който изтичаше на 26 октомври, да бъде удължен с 3 месеца. Предложението дойде официално от лидера на НФСБ Валери Симеонов. А парламентът го гласува по неясни причини, през промени в преходните и заключителните разпоредби на Закона за тютюна и тютюневите.

Ходът не беше изненада, тъй като по секторния закон за горивата от месеци текат дебати между Министерството на икономиката и различни представители на браншовете, потребяващи по един или друг начин горива. Резултатът от това са множество предложения за промени, които силно изменят замисъл на закона. Така например за търговците на дребно се връща възможността обектът да е преместваем, т.е. модулен. А за строителните компании - да снабдяват с горива както собствените и наетите от тях, така й превозните средства на подизпълнителите си.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK