Регулации

Изискването за видеонаблюдение остава само за горивата и алкохола

Вера Денизова 08 септември 2019, 10:00

Първоначалната идея на Министерството на финансите камери да следят денонощно всеки данъчен склад (т.е. там, където се съхраняват и произвеждат акцизни стоки) и да предават информацията в реално време към Агенция "Митници" няма да важи за производителите на цигари. Това стана ясно, след като правителството одобри в сряда предлаганите промени в Закона за акцизите и данъчните складове. От това задължение ще бъдат освободени и топлофикациите, както и компаниите от химическата промишленост, които използват енергийни продукти в производството си.

Така задължение ще имат само производители и търговци на горива и алкохол. Ако проектът бъде приет и от парламента, те ще трябва да монтират видеокамери на всички места, през които влизат или напускат транспортни средства, както и да имат възможност за разпознаване на номерата им. Производителите и търговците на цигари няма да имат това задължение, тъй като от началото на май всяка кутия с цигари и опаковка с тютюн трябва да са с уникален идентификационен код за проследяване. Изискването е на ниво ЕС.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK