Регулации

Министерството на финансите публикува нова доза предложения за промени в Н-18

Вера Денизова 19 август 2019, 11:20

Нова доза промени в печално известната Наредба Н-18 публикува Министерството на финансите в петък. С тях се предлага да се удължи с четири месеца срокът, в който ползващите софтуер за управление на продажбите (СУПТО) фирми трябва да отговорят на новите изисквания. Така новата дата за тях, независимо дали са регистрирани или не по ДДС, става 31 януари 2020 г. За онлайн търговците, които не използват друг софтуер за управление на продажбите освен този на онлайн магазина, срокът се измества до 31 март на следващата година.

Това е третият път, в който се налага сроковете и текстовете в наредбата да бъдат променени и едва ли ще е последният. Причината е, че изискванията към бизнеса са написани неясно, а срещите по уточняването на спорните моменти между фирми, НАП и Министерството на финансите продължават.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK