Регулации

Американски съд осъди Bayer да плати 2 млрд. долара заради хербицида Roundup

Пламена Кацарова 16 май 2019, 10:00

Съдът в Калифорния реши, че Bayer трябва да плати малко над 2 млрд. долара на възрастна двойка заради хербицида Roundup, съобщава Reuters. Препаратът съдържа веществото глифозат, а двойката твърди, че той е причинил неходжкинови лимфоми и на двамата потребители. Това е най-тежката глоба, налагана на германския производител на лекарства и химически препарати при съдебни спорове досега.

Обвиненията

Това е само едно от общо 13 400 дела, заведени срещу Bayer заради Roundup. Препаратът е един от най-масовите продукти на фирмата и стана част от портфолиото на германската група след придобиването на Monsanto, завършено през миналата година в сделка на стойност 63 млрд. долара. Основните обвинения срещу химическия конгломерат се базират на липсата на предупреждение за вероятността от причиняване на рак.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK