Регулации

McDonald's изгуби правата върху търговската марка Big Mac в ЕС

Капитал 17 януари 2019, 16:20

Американската верига за бързо хранене изгуби юридическата битка срещу малката ирландска верига Supermac. През март 2017 г. ирландската компания поиска от Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост да прекрати ексклузивното ползване на термина Big Mac от McDonald's в ЕС.

Според службата американската компания не е доказала реално използване на оспорваната търговска марка като име на бургер или ресторант. В резултат на това заявлението за отмяна е успешно и оспорваната търговска марка трябва напълно да бъде анулирана, посочва службата.

В изявление Supermac обвинява McDonald's в търговски тормоз, регистрирайки имена на марки, които просто складира като средства за постигане на определени цели срещу бъдещи конкуренти.

Решението на службата позволява на други компании освен на McDonald's да използват името Big Mac в ЕС, отбелязва Reuters. Американската компания може да обжалва.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK