Регулации

Промените за касовите апарати са публикувани. С малко облекчение за бизнеса

Лилия Игнатова 03 октомври 2018, 09:54

Шест месеца ще имат регистрираните по ДДС търговци, за да сменят или пренастроят своите фискални устройства. За нерегистрираните по ДДС срокът остава юни 2019 г., а за ползващите интегрирани автоматизирани системи за продажби, като например хотели - краят на следващата година. Промените в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти са обнародвани в Държавен вестник в петък, като в тях все пак има малки промени.

Една от тях е свързана с дефиницията за софтуера за управление на продажбите. Докато в проекта на финансовото ведомство се изискваше от търговците, които издават електронна фактура, да лицензират програмата, с която работят, което може да включва и Excel, сега лиценз от НАП ще се изисква само за софтуера.

Преди ден Националната агенция за приходите съобщи, че е изработила и публикувала специален софтуер, с който всеки притежател на фискално устройство може да провери дали апаратът подлежи на доработване или не. Може да го намерите тук.

Какво се променя

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK