Регулации

ЕК иска забрана на нелоялни практики при производството и търговията с храни

Мара Георгиева 13 април 2018, 10:09

Европейската комисия иска да се забранят особено вредните нелоялни търговски практики по веригата на предлагане на храни. Предложението включва разпоредби за ефективно прилагане, като националните органи ще могат да налагат санкции за констатирани нарушения, съобщиха от пресофиса на комисията.

Целта е всички да работят в условия на справедлива конкуренция, както и да се осигури по-голяма сигурност на малките и средните предприятия от хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство, които често нямат възможности за договаряне, нито друг начин да предлагат продуктите си на потребителите.

Според комисаря по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган, цитиран в прессъобщението, "представеното предложение е в защита на справедливостта — да бъде чут гласът на тези, които не по своя вина се оказват жертва на слабата си позиция за договаряне".

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK