Регулации

Русия си върна правата върху водката "Столичная"

Пламена Кацарова 10 януари 2018, 16:18

Апелативният съд в Хага потвърди правото на руската държава да използва търговската марка на водка "Столичная" и забрани на базираната в Люксембург компания Spirits International да продава алкохолната напитка в страните от Бенелюкс, съобщава Reuters.

Москва разваля сделката

Юри Шефлер, собственик на Spirits International, част от SPI Group, получава правата над 43 марки водка през 1997 г., като ги купува от държавната компания "Союзплодимпорт" срещу 300 хил. долара. През 2001 г. обаче Русия обявява продажбата за незаконна, като руската държавна компания се бори за правата върху популярните марки водка в многобройни правни битки в чужбина повече от 15 години. Решението на Апелативния съд в Хага от вторник потвърждава това на районния съд в Ротердам от март 2015 г., което гласи, че правата върху марките "Столичная" и "Московская" принадлежат на Русия. Решението урежда продажбите само в страните от Бенелюкс, като съдебни спорове относно правата над марката предстоят в още 13 държави от Европейския съюз.

Решението

Spirits International ще трябва да изплати цялата печалба, реализирана от продажбите на марките "Столичная", "Московская" и "Наздраве" в региона на Бенелюкс от 1999 г. насам.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK