Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Нивата на допустимия улов на калкан и трицона през 2017 г. се запазват на нивото на предходната година

Автор: Регал 11 януари 2017

Селското стопанство може да е част от решението в борбата с изменението на климата смятат делегатите на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Правителството одобри резултатите от заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, състояло се на 12 и 13 декември в Брюксел, съобщи пресслужбата на кабинета.

На заседанието е било прието предложението за регламент за определяне на възможностите за риболов за някои рибни запаси в Черно море за 2017 година. Основният елемент в него е запазването на нивата на общия допустим улов за калкан и трицона на нивата от 2016 година.

Министрите са обменили мнения за земеползването, промените в земеползването и горското стопанство. Като цяло делегациите са се съгласили, че селското стопанство може да бъде част от решението в борбата с изменението на климата. Те са отбелязали също необходимостта да се гарантира последователност между целите за справяне с изменението на климата и целите за осигуряване на продоволствената сигурност.

Съветът е приел заключения за утвърждаване на мястото на земеделските стопани във веригата за доставки на храни и борбата с нелоялните търговски практики.

На заседанието словашкото председателство е представило доклад за напредъка на работата по предложението за регламент относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти.

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София