Регистрация

Проверки разкриха 30 т месни продукти с фалшив срок да годност и без документи

Автор: Регал 24 юни 2016 , 23 коментара
Съвместната акция е проведена в София и Пловдив от служители на ГД "Национална полиция", Национална агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните

Фотограф: Георги Кожухаров

Хиляди килограми месо и колбаси, разопаковани и препакетирани с нов срок на годност, са установени в цех на софийска фирма при съвместната акция, проведена в София и Пловдив от служители на ГД "Национална полиция", Национална агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните.

В складовете на фирмата са открити общо 30 тона месни продукти. За близо половината от тях (14 тона) няма валидни документи за произход и те ще бъдат насочени за унищожаване в екарисаж. БАБХ е съставила два акта за установяване на административно нарушение. Към момента няма данни тези продукти да са предлагани на пазара, разследването продължава.

При счетоводната проверка се оказало, че в касата на дружеството липсват близо 1 млн. лева в брой, които би следвало да има налични. Екипите на НАП и полицията са открили документи, които сочат недекларирана търговия с месо с фирми от държави в ЕС. В скритото счетоводство на фирмата е отразено движението на голямо количество месни продукти, които не са декларирани пред данъчните власти.

Фирмените сметки, банковите трезори и наличната стока в складовете са запорирани. Възложена е пълна данъчна ревизия на дружеството, като ще бъдат изследвани операциите на компанията за последните пет години. Управителят да дружеството също ще бъде ревизиран като физическо лице.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Интервю | Аксиния Баева: Кражбите в магазините скачат за година с 20-30% Държавата бездейства, а бизнесът трупа загуби, казва зам.-председателят на Българската ритейл асоциация и изпълнителен директор на "Спорт депо", пред "Капитал"