Регистрация

Френски купувач за българска компания за луксозни мебели

Автор: Мара Георгиева, "Капитал" 22 август 2022

Lindera купи основаната от Мирослав Константинов и Димитър Димов "М2 ПРОМ" за 2.74 млн. евро

Създателите на М2 ПРОМ Димитър Димов (вляво) и Мирослав Константинов
Фотограф: Tsvetelina Belutova [М2 ПРОМ]

Каква е българската следа в бутиците на Dior и Swatch, хотелите на Accor, магазините на световния лидер в търговията на дребно Lagardère? Какво свързва летище "Шарл дьо Гол" и музея на Ив Сен Лоран в Париж? Какво е общото между Airbus, Christofle и бижутерийните магазини Van Cleef & Arpels? Отговорът на всички тези въпроси е: мебелитe, с които са обзаведени обектите на тези компании и които са изработени от софийската компания "М2 ПРОМ".

В края на юли българското дружество беше купено от френската мебелна група Lindera. Сделката е за 2.74 млн. евро, съобщи за "Капитал" Мирослав Константинов - един от създателите на "М2 ПРОМ".

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Кауфланд": Реставрирани са две от фасадите на софийските Централни хали Търговската верига ще отвори магазина си в емблематичната сграда през април 2024 г.