Производители

Производителят на обувки "Колев и Колев" няма да се управлява от Колев

Мара Георгиева, Мария Иванова 03 май 2022, 10:12

Избирането на име на компанията е една от най-важните стъпки при създаването на всеки бизнес. Често основателят се спира на своето име. Но с времето корпоративната история може да се преобърне и кръстникът да спре да бъде основен герой.
Случаят със софийската компания за детски обувки "Колев и Колев" е точно такъв. Първо, само година след създаването му основаното през 1996 г. дружество остава без единия Колев - Николай. А от няколко дни и другият - съоснователят и несменяем досега мениджър Иван Колев, вече няма да управлява бизнеса, в който преди година акционерно участие придоби и фондът за дялови инвестиции на държавната Българска банка за развитие (ББР).
Към днешна дата Колев си остава миноритарен собственик, а собственикът на почти 60% от акциите Димитър Ковачев ще търси по-добър и модерен път и мениджър на производителя.

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK