С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Бизнес с дъх на домашен хляб

Автор: Иглика Филипова 09 ноември 2021

Пандемията затвори много бизнеси по света, но с това и отвори път за нови. Последното важи за българката Ирина Русева, която създава микропекарната си Flour & Soul именно при първия локдаун. Тя от 13 години живее в Англия. Любовта към домашно приготвения хляб Русева си носи от България, но там намира благодатна почва, за да я превърне в основно занимание.
Днес тя пече и доставя ръчно приготвен хляб с квас на едно цяло малко градче до Манчестър и е щастлива от това, което прави. Идеята за собствен магазин също не й е чужда, макар че засега приоритет са семейството и малките й деца.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Иво Димитров: Пазарът на кафе е 420 млн. лв. Очакваме да порасне с 6% тази година Директорът "Алкохолни напитки и кафе" в "Кока-Кола ХБК България", пред "Капитал"
Е-търговията: по-глобална, по-зелена и по-мобилна Онлайн продажбите по света растат бурно, а очакванията са към 2025 г. да са 25% от всички на дребно