Производители

"Смарт органик" излиза на борсата на 11 ноември. Какво да очакваме

Славчо Кузмов 08 ноември 2021, 09:00

Бившият брокер на ценни книжа Яни Драгов не се отказва. След финансовата криза и борсовия крах от 2008 г. година той напуска капиталовия пазар, навлизайки в съвсем друг сектор - производство и дистрибуция на биохрани. През 2009 г. основава "Смарт органик", в 2015 г. направи първи опит да я качи за търговия на борсата, но с неясни мотиви тогавашното ръководство на КФН не я допусна. Тогава Драгов и екипът му решават да я развиват чрез банково и друг вид финансиране, което в онзи момент започва да става доста по-атрактивно заради ниските лихви. Днес, шест години по-късно, "Смарт органик" вече е на прага на борсата - този път с одобрение от БФБ за листване на пазара за растеж BEAM.
Компанията, която е най-големият производител и дистрибутор на биопродукти и органични храни в България, ще направи своето първично публично предлагане на борсата на 11 ноември.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK