Производители

Топ 20 на производителите на плодове и зеленчуци: Общите приходи отново растат

Мара Георгиева 15 октомври 2021, 09:20

Пандемичната 2020 г. се оказа успешна за най-големите производители на плодове и зеленчуци. На фона на корона кризата и мерките за затваряне очаквано разходите на потребителите бяха насочени основно към храна и по-малко за развлечения.
Въпреки покачването на приходите на водещите компании в сектора българското производство на плодове и зеленчуци не успява да задоволи вътрешното търсене при 16 от 19 изследвани култури и през програмния период 2014 - 2020 г. Това показва cрaвнитeлeн aнaлиз нa консултантската компания "ИнтeлиAгрo". Сравнението с предходния програмен период, 2007 - 2011 г., сочи, че при девет от изследваните култури дори има влошаване на степента на задоволяване на вътрешното търсене с българска продукция. При четири култури се наблюдава подобрение.

Целият текст и класацията са на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK