Производители

Фонд за дялови инвестиции иска да купи гръцката Vivartia

Мара Георгиева 08 октомври 2020, 10:33

Бизнес групата Marfin Investment Group (MIG) - собственик на гръцкия хранителен Vivartia Holdings S.A., е получила обвързваща оферта за придобиване на холдинга от базирания в Люксембург фонд за дялови инвестиции CVC Capital Partners. Това става ясно от официално изявление на сайта на MIG. Сделката ще засегне и българската "Обединена млечна компания" (ОМК), която през 2017 г. стана собственост на Vivartia срещу 18.7 млн. eвpo.

Съветът на директорите на MIG е решил да предостави на CVC ексклузивен период за договаряне на сделката до 6 ноември 2020 г. включително. През това време MIG ще се обърне към специализирана финансова организация съветник, за да договори споразумение, "основано на корпоративния интерес", при "разумни и справедливи" условия. Всяко споразумение ще бъде предмет на одобрение от акционерите на MIG.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK