Производители

Apple измести Saudi Aramco и стана най-скъпата компания в света

Капитал 03 август 2020, 10:43

Аpple стана най-скъпата борсова компания в света, след като в петък акциите й поскъпнаха с почти 10.5% поради отчетени отлични финансови резултати ден по-рано. Така компанията, в основата на чийто успехи беше Стив Джобс, изпревари държавният енергиен гигант на Саудитска Арабия Saudi Aramco. Пазарната оценка на американския технологичен гигант достигна 1.84 трлн. долара, докато тази на саудитската компания е 1.76 трлн. долара.

Силните резултати за последното тримесечие дадоха тласък на ръста на акциите, като Apple също така обяви сплит на акциите си в съотношение 4 към 1. Приходите на компанията от Купертино са се повишили във всички направления на фирмата, пише Reuters. Повишение има и на географски принцип. Така въпреки пандемията и затварянето на много от физическите магазини на компанията по света, Apple продължава да бъде сред най-големите печеливши в ситуацията, благодарение на по-високо търсене на продуктите и услугите.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK