Производители

"ДжейЕлПи" инвестира 5 млн. лв. във фабрика за производство на зърнени храни

Сашка Панайотова 04 юни 2020, 10:37

Бургаската компания за хлебни изделия "ДжейЕлПи" инвестира 5 млн. лв. в изграждането на нова производствена база в Бургас. Идеята за нея се ражда още преди 6 години. Решението е взето заради непрекъснатото разширяване на асортимента и успешното развитие на търговската мрежа. Проектът ни е "Фабрика за производство на храни", а не хлебозавод, както обикновено ни наричат, казва пред "Капитал" собственикът Димитър Людиев. Той отделя 3.5 години за проектиране и над 1 година за строителство. По първоначални планове инвестицията е трябвало да бъде от порядъка на 2.5 млн. лв. "Това за нас са сериозни средства. Използвахме парите от продажбата на всички стари производствени бази, теглихме и кредит", допълва той.

Новата производствена база разполага с отделни звена, които работят по различно време - за производство на хляб, закуски, сладкарство, кроасани, сладолед. Разполага със зона за изпичане, за шоково замразяване и експедиция, както и големи складови площи и силозното стопанство.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK