С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

"Агрола Еконивест" инвестира 5.3 млн. лв. в нова фабрика за преработка на плодове

Автор: Мара Георгиева 27 май 2020

Част от сумата е безвъзмездна по Програмата за развитие на селските райони

Част от насажденията на компанията
[“Агрола Еконивест”]

Русенската фирма "Агрола Еконивест" ще инвестира 5.3 млн. лв. в нова фабрика за преработка на плодове в с. Новград, община Ценово. Строителството е подкрепено от Програмата за развитие на селските райони с безвъзмездни 1.903 млн. лева. Останалата сума ще бъде осигурена с банкови кредити, коментира за "Капитал" Георги Пейчев, съдружник и управител на фирмата.

Върху 3850 квадратни метра

Общата площ на новата фабрика ще бъде 3850 квадратни метра. Тя ще е с капацитет 1000 тона и ще включва техника и технологии за преработка, за бързо и за дълбоко замразяване на плодовете, както и за опаковането им. Суровината е от собствени фирмени насаждения на сливи, вишни и кайсии, които се простират на около 3500 декара в района на общината и в близост до фабриката.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.