Производители

Rollmann от Гоце Делчев

Мара Георгиева 18 май 2020, 09:00

Как се отрази извънредното положение заради пандемията на групата от компании "Пирин-текс", какво променихте? Тествате ли служители и как ще реагирате, ако се окажете в ситуация като в плевенската "Мизия" със заразени работещи?

- Извънредното положение и пандемията неизбежно се отразиха негативно върху дейността ни. Още в началото се откроиха индикации за голям спад в търсенето, съответно в поръчките от страна на клиентите ни. Към момента обаче все още нямаме яснота в какъв размер ще бъде спадът в следващите месеци и планирането ни е силно затруднено. Частично компенсираме намалените капацитети с производство на предпазни изделия, за които има голямо търсене в някои от страните, където традиционно изнасяме продукцията си.

Още в първите дни на извънредното положение предприехме активно превантивно мерки, за да намалим риска. Имахме чести посещения от контролиращите органи, чиито препоръки успяхме да изпълним в рамките на няколко дни. Допълнително работниците, които имат членове от домакинството, прибиращи се от чужбина, ползваха платен отпуск в рамките на карантинния период. Направихме опит и с монтиране на термокамери, но резултатите от работата им бяха незадоволителни, тъй като не отчитаха точни данни в условия на открито на входа на предприятието. Цялостно се стараем да поддържаме високо ниво на хигиена и предпазни мерки, така че да минимализираме, доколкото е възможно, риска от негативни сценарии.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK