Производители

Десислава Николова, Motoretta: Очакваме секторът ни да бъде пощаден от кризата

Иглика Филипова 17 май 2020, 10:20

Вирусната пандемия нахлу в цял свят и удари и гиганти, и млади предприемачи. Потърсихме успешни и растящи компании, които сме описвали през годините, за да премерим размера на промяната, трудностите и решенията. За следващите интервюта в пореден брой подбрахме компании с различен профил и продукт. Всички се сблъскват с несигурност, а повечето са с изчезнали приходи.

През русенското дружество "Бренди къмпани" Десислава Николова произвежда електрическите скутери Motoretta. Самото сглобяване се прави на принципа на аутсорсинг в чужбина по проект на българския екип. Скутерите са одобрени за продажба в България през 2016 г. Продават се през различни канали, а цената на стандартните модели варира между 3000 и 3500 лв.

Отразява ли се сегашната ситуация на бизнеса ви?

- Специално нашият продукт не е бързооборотна стока и може би трябва да обхванем малко по-широк период от време, за да видим дали ситуацията има влияние или не върху продукта и компанията. Цялостният начин на планиране при нас е малко по-различен, защото правим цялата инвестиция за годината в рамките на зимния период, т.е. така или иначе вече сме я направили. Единственият въпрос, който стои пред нас, е дали ще можем да си реализираме стоката, но за нас един месец не е достатъчно показателен за това. При нас продажбите започват по-активно през март-април. Реално в рамките на март нямахме поръчки, но не знаем дали основният фактор е извънредното положение или лошото време, защото това също е много важно за нас. Това, което ни прави впечатление, е, че нито една от поръчките, които имаме отпреди извънредното положение, не е отменена. Също така понастоящем, предвид това, че започна да се затопля, усещаме затопляне и на пазара.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK