Производители

От полето край Оризово до супермаркети в САЩ

Мара Георгиева 28 април 2020, 09:40

*Статията е приключена редакционно преди откриването на първите случаи на заразени с коронавирус в България

Успешна година, с добра реколта, без неочаквани и нежелани климатични ексцесии. Такава е отминалата 2019 за консервната фирма "Конекс-Тива", която ще отчете около 20 млн. лв. приходи от продажби. "Това ще бъде поредната година с ръст на оборота", казва Константин Ламбрев, изпълнителен директор и собственик на компанията. Тя е вторият най-голям преработвател на зеленчуци на българския пазар и най-големият износител на зеленчукови консерви, произведени по традиционни рецепти.

Над 10 млн. лева за модернизация

"Конекс-Тива" е създадена в резултат на партньорството между две събирателни дружества - "Тива-3-Вътев, Русев и сие" и "Конекс-Ламбрев и сие" - производител и износител на консерви, които през 1995 г. решават да обединят бизнеса си. В по-новата история на компанията като акционер се присъединява "Агро Сания", в която собственици са 10 юридически и физически лица, но най-много акции продължават да държат Константин и Илияна Ламбреви. По-малки дялове в дружеството "Конекс-Тива" АД имат Петър Танев и Манол Манолев.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK