Производители

Да избереш Стара Загора пред Лондон

Сашка Панайотова 24 април 2020, 10:00

*Статията е приключена редакционно преди откриването на първите случаи на заразени с коронавирус в България

Ако е вярно, че Вселената има план за всеки човек, то семейството на Любка и Робърт Хенри не се страхува да се вслуша в сърцето си, за да го последва. Точно преди 10 години българката и англичанинът се запознават във Варна. Той е от Бирмингам, а тя е от Стара Загора. Живеят 5 години в Лондон, където Робърт работи като барист и развива консултантска фирма. И въпреки че Лондон често е нареждан в класациите на най-добрите градове за живеене в света, двойката взима решение да се премести в родния град на Любка - Стара Загора. Тук през 2014 г. основават фирмата "Направи си бира" ООД. Идеята им е да учат клиентите си на тънкостите за направа на различни видове домашна крафт бира, предлагайки в магазина си всичко необходимо за изграждане и поддържане на домашна бирена инсталация.

"Решението за преместването ни в България може да се обясни лесно. 70% от мотивите бяха свързани с бизнес идеята и 30% с нежеланието ми да живея повече в Лондон и да се преместя на по-спокойно място", признава Робърт. И макар че на малък и консервативен пазар като българския плановете да запалиш хората по идеята да правят бира в домашни условия крият известна доза бизнес риск, от самото начало англичанинът вярва силно, че когато си първи с идея, трябва да я хванеш здраво и да вървиш смело напред до сбъдването на мечтата си.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK